2011. december 21., szerda

Schmincke- Horadam aquarellfesték - Jelenlegi ára: 16 900 Ft

A világ egyik legjobb minőségű aquarell festéke, 24 szilkés kiszerelésben. Apám hagyatékából van, bontatlan csomagban, csak az évek folyamán ide-oda pakolgatástól a papírdoboza kissé amortizálódott. Ilyen 24-es kiszerelésben magyarországon nem találtam beszerezhetőt, csak külföldi oldalakon átszámítva 25e Ft körüli áron. Az egyik képen látható egy alig használt készlet, így néz ki kibontva.
Tekintsd meg többi termékemet is találsz köztük Talens ecsetet is a festék mellé!
"A festék minőségéről mindent elárul, hogy egy 10 vizsgálatból álló tesztsorozatban 10 kategóriában végzett vagy egyedül, vagy pedig holtversenyben az első helyen. Fölényesen nyerte a versenyt. A festék szinte minden papíron jól érvényesül. Amatőr felhasználóknak és művészeknek egyaránt. "
"Az akvarell gyors, biztos kezet, nagy gyakorlati tudást igénylő technikája egyfajta átmenet grafika és festmény között: vízben oldódó festékkel, ám "egy ülésre", papírra készül. A grafikában elsődleges kifejezőeszközként alkalmazott vonalat az akvarellnél a szín váltja fel. Az akvarellt kezdetben elsősorban festmények előkészítő tanulmányaihoz, színvázlatok készítéséhez használták, ritkábban pedig tájképek és portrék megalkotásához. A 18. századi Angliában a technika megújult, ami a festék kötőanyag nélküli használatát jelentette, lazúros felületet hozva létre, vagyis olyan áttetsző festékréteget, amely látni engedte a papírt. Ez a festésmód a 19. század első felében a kontinensen is elterjedt, és a század végétől a művészi alkotás önálló terepévé vált, néha egyéb technikákkal - gouache-sal, tussal vagy temperával - keverve. A festői akvarell ettől kezdve a rajzos kifejezésmóddal vetélkedett, egyes korszakokban - amikor a vonal jutott hangsúlyosabb szerephez - szinte eltűnt, míg más periódusokban - például a két világháború között - virágzásnak indult. "


Jelenlegi ára: 16 900 Ft

Az aukció vége: 2011-12-29 08:33
. Schmincke- Horadam aquarellfesték - Jelenlegi ára: 16 900 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése